Peći i kotlovi na pelete
Toplinske pumpe - Dizalice topline

Daikin Altherma - Dizalica topline

Dizalica topline Altherma izlučuje nizak stupanj toplinske energije iz okoliša (toplina dostupna iz vanjskog zraka), povećava temperaturu i oslobađa vodu koja teče kroz centralno grijanje sa niskotemperaturnim radijatorima za podno grijanje ili ventilokonvektore. Energetska učinkovitost i profitabilnost: 66% do 80% besplatno. Bojler od dizalice topline radi sa većom učinkovitosti i čuva više energije nego tradicionali sustav za grijanje koji se bazira na fosilnim gorivima. Sa Althermom 1kW potrošnje električne energije proizvede od 3kW do 5kW besplatne topline. Rezultat toga je smanjenje emislije CO2 do 57%*, ako uspoređujemo sa tradiocionalnim sagorijevanjem kod bojlera na fosilna goriva ili 28% ako uspoređujemo sa sagorjevanjem kod plinskog bojlera.

PREDNOSTI GRIJANJA DIZALICOM TOPLINE DAIKIN ALTHERMA

daikin_altherma_dimenzije_vanjske_jedinice

- Manje energije, ugodna toplina u Vašem domu
- Minimalna cijena instalacija
- Fleksibilna konfiguracija

Ako je Vaš trenutni sustav za grijanje opremljen sa nisko temperaturnim radijatorom, nema ga potrebe mijenjati

- Manje emisije CO2
- Nema rizika od smrzavanja vanjskog cjevovoda
- Potpuna udobnost za Vašu obitelj

Temperatura se može smanjiti automatski tijekom noći ili tijekom praznika ili povećati tijekom jutra ili prije Vašeg povratka. Čak i na temperaturi od -20°C, Altherma može proizvesti toplinu. Na ovim ekstremnim uvjetima Altherma može opskrbiti sa dodatnom toplinom sa električnim grijačem . Na godišnjoj bazi grijalica topline može osigurati od 90 do 95% potrebe za grijanje.

 

Grijanje i hlađenje (opcija)

Ako se odlučite za kombinaciju grijanja i hlađenja, tada unutarnja jedinica može smanjiti temperaturu za distribuciju osvježavajuće hladnoća kroz vaš dom.

Sanitarni spremnik za potrošnu vodu (opcija)

prikaz_mogucnosti_grijanja_daikin_altherma

Voda u spremniku se zagrijava pomoću termalne energije iz vanjskog zraka zahvaljujući izmjenjivaču topline povezanog sa toplinskom pumpom. Dodatni element je sanitarni spremnik koji grije vodu potrebnu za zagrivanje sanitarne potrošne vode. Na određenim intervalima voda se automatski zagrijava na 70°C kako bi se spriječilo razvijanje bakterija. Sa Althermom možete uživati u toploj i savršeno sigrnoj vodi u svakom trenutku. Ovisno o vašoj dnevnoj potrošnji tople vode, spremnik sanitarne tople vode je raspoloživ u tri različite dimenzije, s time da je najveći i najučinkovitiji.

Solarni kolektori  (opcija)

U kombinaciji sa solarnim kolektorima Althema koristi termalnu sunčevu energiju za grijanje sanitarne tople vode. Sunce može osigurati 30 do 70% energije potrebne za zagrijavanje vode.

Inteligentna regulacija topline  (opcija)


Ventilokonvektori  (opcija)

Ventilokonvektori mogu biti spojeni sa Altherma sistemom za grijanje i hlađenje.
 

galerijagalerijagalerijagalerija